Butternutbox met korting proberen?

Butternut Box: ervaring

Ik probeerde de Butternut Box 2 weken voor mijn hond. Hieronder lees je mijn ervaring ten opzichte van KVV. Ik let hierbij op de smaak, het gewicht en voedingswaarde. Zelf proberen? Krijg 50% korting op je eerste 2 boxen!

Misschien zie je de Butternut Box al voorbijkomen op je social media tijdlijn of in tv-commercials. Ben je benieuwd of dit iets is voor jouw hond? Ik probeerde het eens zelf uit. Nou ja, zelf… Mijn hond Nino heeft het twee weken lang getest. Vond hij erg vervelend. Hier lees je onze Butternut Box ervaring. Spoiler: onderaan dit artikel vind je een kortingscode om de box zelf eens te proberen.

Ik vertel je graag eerst wat meer over de achtergrond van mijn hond. Nino is een Golden Retriever, die bijna 2 jaar oud was toen hij bij ons kwam. Zijn vorige baasje voerde hem goedkope brokken en daar deed hij het schijnbaar goed op. Ik heb er toen niet direct aan gedacht om het dieet te veranderen. Tot hij 1,5 jaar later –hij was dus ruim 3 jaar– verschillende klachten ontwikkelde. Ik zal jullie niet vermoeien met zijn medisch dossier, maar zijn weerstand ging flink achteruit. Daarnaast had hij veelvuldig diarree of zachte ontlasting. Dit laatste ging maar niet over. Herhaaldelijke onderzoeken wezen niets uit. Inmiddels had ik verschillende brokken geprobeerd, maar zonder succes.

Daarna begon ik in overleg met de dierenarts een eliminatiedieet met KVV (Kant-en-klaar Vers Vlees). Hier ging mijn hond enorm op vooruit! Inmiddels voer ik hem al jaren vers vlees, aangevuld met groenten en supplementen.

Waarom Butternut Box?

Je begrijpt dat ik het best spannend vond om weer over te stappen op ander voer. Hij deed het immers zo goed op KVV. Waarom ik dan toch de Butternut Box wilde proberen?

 • Geen onnodige toevoegingen
  Veel fabrikanten voegen bijvoorbeeld rijst of andere granen toe aan de maaltijd. Als ik in de winkel kijk naar snacks met eend bijvoorbeeld, zit hier soms maar een paar procent eend in. Het hoofdbestanddeel is graan. Ik vermoed dat mijn hond hier ook niet goed op reageert. Daarbij heb ik liever dat hij alleen pure ingrediënten binnenkrijgt. De Butternutbox bevat voor 60% vers vlees, aangevuld met groenten en andere ingrediënten als ei of lijnzaad. Allemaal puur natuur dus.
Butternut Box ervaring
 • Volledige maaltijd
  Door al die ingrediënten, krijg je hond een volledige maaltijd binnen. Ik vind het persoonlijk lastig om met KVV een volledige maaltijd te bieden. Je hebt namelijk puur vlees, zonder toevoegingen. Bij een eliminatiedieet is dit een voordeel, maar je hond kan zo ook tekorten krijgen. Met de Butternut Box hoef ik hier minder mee bezig te zijn.

 • Kant-en-klare porties
  Met KVV ben je altijd aan het afmeten: hoeveel gram mag mijn hond exact hebben? De grote worsten deel je vervolgens op in kleinere porties. Dit vond ik veel gedoe en vooral bloederig. De porties van Butternutbox zijn kant-en-klaar verpakt, precies afgestemd op de benodigde hoeveelheid.

Onze Butternutbox ervaring

In onze box zaten de volgende smaken: Beef it up, Wham Bam Lamb, You’ve Got Game en Ready Steady Veggie. Wat me allereerst opviel, is dat het voer wat droger is dan ik gewend ben. Dit maakte het bijvoorbeeld lastiger om het voer in een Lickimat te verwerken. Ik merkte aan mijn hond overigens niet dat hij dit minder smakelijk vond of extra dorst had tijdens of na het eten.

Tijdens onze proefperiode hield ik de volgende categorieën goed in de gaten:

 • Smaak
  Natuurlijk is het belangrijk dat Nino het eten lekker vindt. Nou, daar was geen twijfel over mogelijk. Hij is gelukkig niet heel kieskeurig (typische Golden), maar bij deze maaltijden stond hij extra te springen en te smakken. De Ready Steady Veggie vond hij trouwens net zo lekker als de andere maaltijden, terwijl ik had verwacht dat vlees de voorkeur zou hebben.

 • Gewicht
  Met de overstap van brok naar KVV kwam mijn hond sneller aan. Dit schijnt normaal te zijn; hier pas je het dieet natuurlijk op aan. Hierdoor was ik wel extra alert op zijn gewicht tijdens het voeren van de Butternut Box. Vooral omdat de porties van Butternut Box groter waren dan wat ik mijn hond normaal gesproken voerde. In deze weliswaar korte testperiode is zijn gewicht nauwelijks veranderd!

 • Ontlasting
  Vanwege de geschiedenis van mijn hond was ik erg huiverig voor de reactie van zijn maag en darmen. Butternut Box adviseert om langzaam over te gaan op het nieuwe voer, waarbij je een lepeltje van hun product toevoegt aan het verse vlees. Dat lepeltje wordt steeds meer, tot je volledig bent overgestapt.


  In KVV zit natuurlijk ook stukjes bot, wat bijdraagt aan een harde ontlasting. Dit is weer goed voor het leegdrukken van de anaalklieren, iets wat sowieso een aandachtspuntje is bij Nino. In de maaltijden van Butternut Box zit geen bot, waardoor ik wederom vreesde voor zachte ontlasting. Gelukkig heeft mijn hond sinds dag 1 goede ontlasting gehad. Geen diarree, hoera!

 • Eten op straat
  Nino eet wel eens wat van straat (wederom: Golden). Nu is dit niet heel erg, maar ergens was altijd de gedachte of dit kwam door een tekort in zijn dieet. Juist omdat dit met KVV een reëel risico is. Zou dit gedrag dan veranderen als ik ook het dieet veranderde? Het antwoord is: nee. Voor mij een extra bevestiging dat hij gewoon graag alles eet op straat en dat de oorzaak niet ligt in het voer dat hij krijgt.

Ik ben enorm positief over dit voer. De levering ging soepel en de maaltijden passen in prima in de vriezer. 

Ook proberen? Pak die korting!

Wil jij nou ook de Butternut Box proberen? Gebruik dan vooral onderstaande code. Hiermee krijg je 50% korting op je eerste en tweede box. Bij elke nieuwe inschrijving doneert Butternut Box trouwens een gratis maaltijd aan een hulpbehoevende hond. Fijn toch?

Ik krijg een kleine commissie als je via deze link bestelt. Zo help je mij als startende ondernemer ook een beetje. Uiteraard promoot ik alleen dingen waar ik 100% achter sta. Bovenstaande ervaring is dan ook oprecht geschreven.

error: Content is protected !!