Speuren Delft

  • Volgen van menselijke geur
  • Vinden en verwijzen van voorwerpen op het spoor
  • In Delft (beperkt plek) en Zoetermeer (Zuid-Holland)
   Momenteel is er geen ruimte voor nieuwe cursisten. 
Speuren delft

Speuren is echt teamwork: jouw hond gebruikt zijn uitzonderlijke neus om een menselijk spoor te volgen. Als eigenaar is het belangrijk om je hond hier goed in te begeleiden. Je leert zijn lichaamstaal steeds beter lezen. Je herkent bijvoorbeeld sneller of je hond inderdaad de juiste geur te pakken heeft. Je hond werkt hierbij zelfstandig; hij mag zelf uitvogelen waar het spoor loopt. Hierdoor vergroot je het probleemoplossend vermogen en zelfvertrouwen van je hond. Hij heeft immers zelf die moeilijke puzzel opgelost. 

In het speuren is altijd voldoende afwisseling en uitdaging te vinden. Geen spoor is immers hetzelfde. Ten eerste heeft ieder mens een eigen, unieke geur. Je hond moet leren die specifieke geur te volgen en andere geuren te negeren. Daarnaast ruikt een spoor over het gras weer heel anders dan een spoor dat over een grindpad is gelopen. Tot slot kan het spoor ook veranderen onder invloed van het weer. Denk maar aan de wind, die de menselijke geur een hele andere kant opblaast. In dit artikel lees je meer over speuren.

Wat heb ik nodig?

Als je komt speuren, vraag ik je het volgende mee te nemen:

 • Beloningsvoer
  Kies iets waar je hond helemaal weg van is. Dit kan hondenworst zijn (in stukjes gesneden) of zelfs natvoer. Helaas krijg ik nog vaak mensen op les die een saai brokje geven, waardoor de motivatie erg laag is. De concentratie is dan ook lager. Je hond gaat bijvoorbeeld sneller over op een ander spoor. Of hij zoekt iets anders om te doen, zoals rollen in het gras of zwemmen. 

 • Speeltje
  Raakt je hond juist meer gemotiveerd door een speeltje? Neem deze vooral mee. Zo heb ik een hond op training die snel was afgeleid en het speuren niet zo interessant vond. Sinds we hem belonen met een balletje, gaat hij ineens als een speer!

 • Speurtuig
  Gebruik een goedpassend tuig. Tijdens het speuren loopt je hond namelijk voorop om de weg te wijzen. Bij een tuig wordt de druk evenredig over het lichaam verdeeld. Bij een halsband komt er veel druk te staan op de nek en hals: dit is niet prettig voor je hond.

 • Speurlijn
  Een lijn van 5 of  10 meter (geen flexilijn). Als je deze nog niet hebt, kun je ook een lijn lenen.

 • Water
  Speuren maakt dorstig! Neem altijd een bakje met wat water mee.

Praktische informatie

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je hier een losse speurles of strippenkaart (5 of 10 lessen) bestellen. Na de betaling krijg je toegang tot de speuragenda, waar je zelf een les kan inplannen. 

 • Duur: 45 minuten
 • Waar en wanneer: Donderdag- , vrijdag-  en zaterdagochtend, afwisselend in Delft, Zoetermeer en Meijendel, Zuid-Holland.

  Let op: in Delft is beperkt plek

 • Kosten: 35 euro per les.

  Zie tarieven voor de voordelige strippenkaarten. 

De lessen zijn altijd individueel. Zo krijg je alle aandacht en hoef je niet op je beurt te wachten.

Testimonial

Morgen mogen we weer speuren. Wist niet dat dat zo leuk en leerzaam is. Romy legt alles goed uit en leert mij om Jet (mijn hond) te "lezen". Kortom: de speurlessen bij EduCanem zijn een aanrader!
Saskia

speuren Zuid-Holland, Speuren Den Haag, speuren hond Den Haag, speuren hond Rotterdam, speuren met je hond Rotterdam, speuren met je hond Zuid-Holland, speuren hond Zoetermeer, speurles hond, praktijkspeuren Zuid-Holland, speuren Rijswijk, speuren Spijkenisse, speuren 

error: Content is protected !!