Workshop socialisatie

  • Voor pups tot 5 maanden
  • Op Kinderboerderij Tanthof
  • Inclusief digitale hand-outs
  • Kosten: €20
Socialisatie workshop

Wil je ook een hond die met alle gemak andere honden, katten en zelfs koeien in de wei passeert? Die niet reageert met blaffen of najagen? Dan is deze workshop socialisatie voor jou!

Deze workshop is speciaal voor puppy’s. Zij bevinden zich namelijk nog in de socialisatiefase. In deze periode is je hond erg gevoelig voor eerste indrukken: het ideale moment om hem kennis te laten maken met de wereld. Immers, je wil dat die eerste indrukken positief zijn. Zo leert je hond bijvoorbeeld: “Schapen, die zijn wel oké. Daar hoef ik niet achteraan te rennen.”

Na het volgen van de workshop socialisatie:

 • Weet je hoe je je hond op verantwoorde wijze kan socialiseren 
 • Herken je de valkuilen in het socialisatieproces
 • Heeft je hond zijn eerste positieve ervaring(en) met andere dieren, zoals geiten of kippen gehad.

Let op: socialisatie is een stapsgewijs proces, waarbij we de honden op verantwoorde wijze introduceren aan de andere dieren. Hierbij nemen we de veiligheid van alle dieren in acht. We zullen nadrukkelijk geen interactie met de dieren van de boerderij opzoeken. Immers, socialisatie is niet zozeer spelen met andere honden (of knuffelen met schapen) maar ook: leren door te observeren.

Waarom socialisatie?

Socialisatie doe je voornamelijk om te voorkomen dat je puppy op latere leeftijd probleemgedrag vertoont. Een hond die andere wezens tolereert en/of zelfs leuk vindt, zorgt voor minder overlast. Je kan dus met gerust hart door de wijk of het stadscentrum lopen, zonder bang te zijn dat je hond uitvalt naar andere honden of achter de eenden aangaat. 

Door socialisatie:

 • Kan het najagen of prooivanggedrag worden voorkomen;
 • Kan angst (en daarmee angst-agressie) worden voorkomen;
 • Leert je hond sociaal gewenst gedrag;
 • Kun je je hond overal mee naartoe nemen.
socialisatie
Socialisatie kan het najagen op andere dieren voorkomen
Spaniel puppy observeert koeien in de wei
Leren door te observeren

Details workshop socialisatie

De workshop biedt ruimte voor 4 pups + geleider. Je kan alleen deelnemen als je puppy geen tekenen vertoont van angst of agressie jegens andere honden en dieren. Als je hond andere dieren toch spannend vindt, is privétraining waarschijnlijk een betere optie. Neem hiervoor contact met ons op.

Zorg voor een kleedje waarop je hond kan ontspannen, en voldoende beloningsvoertjes. Het is raadzaam om op de dag van de workshop geen andere activiteiten te ondernemen. Zo voorkomen we dat de hond al veel prikkels te verwerken heeft (gehad), waardoor de workshop net een extra druppel zou zijn die de spreekwoordelijke emmer doet overlopen. Een puppy die overprikkeld is, is niet om staat om te leren en dat zou zonde zijn!

Tijdsduur workshop: 1 uur
Kosten: €20

Locatie en data

De workshop socialisatie wordt gehouden op Kinderboerderij Tanthof en Waterspeeltuin, ter hoogte van Kalfjeslaan 135 in Delft. Je kunt gratis in de buurt parkeren. 

Let op: er is nog geen nieuwe datum gepland.

Heb je interesse? Of wil je een workshop voor een besloten groep? Laat het weten via onderstaande button.

Testimonial

Socialisate Rottweiler bij de geiten
error: Content is protected !!