Online begeleiding

  • Begeleiding via Zoom-sessies
  • Leg je probleem voor aan een gediplomeerde trainer
  • Plan direct je afspraak in de kalender (scroll naar beneden)
  • 45 minuten voor 30 euro 
Online begeleiding

Zit jij met je handen in het haar? Of twijfel je of het gedrag van je hond zorgwekkend is? Dan is deze online begeleiding wat voor jou. Soms voelt het of je vraag net niet belangrijk of groot genoeg is om een privétrainer in te schakelen. Toch kan het fijn zijn om even die geruststelling te krijgen dat je het goed doet. Of om professioneel advies te krijgen over jouw situatie.

Voor wie?

Ik heb deze online begeleiding in het leven geroepen om iedereen te helpen, met grote en kleine vragen. Het is bijvoorbeeld nuttig in onderstaande situaties.

 • Ik heb net een puppy / hond
  Als je net een hond in huis hebt, komt er een hoop op je af. Misschien is het allemaal minder rooskleurig dan je had verwacht. Of ben je onzeker door alle tegenstrijdige adviezen en vraag je je af: ‘Doe ik het allemaal wel goed?’ In een online sessie kunnen we al je zorgen bespreken. Bij een puppy loop je misschien aan tegen zindelijkheid, opspringen en bijten of het alleen thuis blijven. Dit zijn zaken waarmee ik je uitstekend online kan begeleiden. Met een adoptiehond of asielhond komen andere zorgen om de hoek kijken. Ik ondersteun je graag in dit proces, zodat je hond rustig went aan zijn nieuwe omgeving en zich op zijn gemak voelt bij jou.

 • Ik twijfel of dit gedrag van mijn hond zorgwekkend is
  Help, mijn hond gromt tijdens het spelen! Is hij nu dominant?’ Of: ‘Hij reageert vreemd als ik op bezoek ga bij mijn ouders. Wat is er aan de hand?’ Dit zijn vragen waar je misschien niet direct een trainer voor wil laten langskomen. Daarbij is het soms lastig voor een trainer om dit gedrag tijdens een bezoek te zien, laat staan te beoordelen. In zo’n situatie kun je ook een filmpje maken en opsturen. Voorafgaand aan onze sessie analyseer ik de beelden, zodat ik tijdens ons gesprek mijn bevindingen kan delen. Daarna kan ik je adviseren om een trainer of gedragstherapeut in te schakelen.

 • Ik wil een aanvulling op privétraining aan huis
  Misschien heb je al vaker met me gewerkt, bijvoorbeeld in een traject privétraining of puppycursus. Dan is online begeleiding een ideale aanvulling, bijvoorbeeld om tussendoor of juist achteraf de voortgang te bespreken.

 • Ik loop over van de vragen
  Misschien heb je paar korte, algemene vragen die je wil voorleggen. Bijvoorbeeld: ‘Er is een baby op komst. Waar moet ik aan denken?’ Of: ‘Hoe houd ik mijn hond bezig? Hij is zo slim!’ Ook hier zou je niet direct een trainer voor laten langskomen. Je gaat immers niet direct met de hond aan de slag, maar wil zelf begeleiding.

Voordelen van online begeleiding

Online begeleiding kent een aantal voordelen. Ik zet ze hier op een rijtje:

 • Vanuit je woonkamer
  Je hoeft er niet op uit, maar kunt vanaf de bank (of waar dan ook) een professional spreken. Fijn, wanneer je verder weg woont maar toch graag met me wil overleggen. Dit is ook een uitkomst voor mensen die minder mobiel zijn of om wat voor reden dan ook niemand willen/kunnen ontvangen.

 • Ook in de avonduren
  Ik geef enkel privétraining tijdens werkdagen en –uren. Met online begeleiding is echter meer flexibiliteit mogelijk, waardoor we in overleg ook ’s avonds kunnen afspreken.

 • Met het hele gezin
  Iedereen kan aansluiten bij een online sessie. Zo kunnen je partner of kinderen meekijken om alle adviezen uit eerste hand te horen. In overleg is het ook mogelijk om iemand buiten het gezin te laten aansluiten, als diegene betrokken is bij de hond of het betreffende probleem. Dan nodigen we diegene ook graag uit via Zoom / Google Meet.

Let op: een online sessie is echt bedoeld als 1-op-1-begeleiding voor 1 hond en/of zijn eigenaar. Het is dus niet de bedoeling dat je een vriendengroep uitnodigt, zodat iedereen kan losbarsten over zijn/haar hond.

Online sessie hond
 • Direct advies en handvatten
  Uiteraard geef ik je concreet advies tijdens onze sessie. Daarnaast kan ik je oefeningen en tips meegeven, zodat je hiermee vooruit kan. Na afloop van onze sessie, zal ik je een korte samenvatting sturen van deze oefeningen.
   

 • Oefenen voor de camera
  Online begeleiding is meer dan zomaar wat kletsen. We kunnen zelfs op afstand de oefeningen doen. Uiteraard hangt dit af van jouw situatie. Het wordt immers lastig om voor de camera te oefenen met het wennen aan paarden. Zorg dat er genoeg ruimte is om te oefeningen te doen, zodat ik kan meekijken en je er doorheen kan praten.

Wanneer niet?

Besef je goed dat een online begeleiding geen quick-fix biedt. Wil je het gedrag van je hond blijvend veranderen? Dan zal je zelf aan de slag moeten. Daar gaat een consult –online en in real life– niets aan veranderen. Daarbij zijn er sommige zaken waarbij grof geschut nodig is. Denk aan agressie of verlatingsangst. Twijfel dan niet en schakel direct een gedragstherapeut in. Wil je meer weten over mij? Hier lees je meer over mijn achtergrond en ervaring.

Hoe werkt het?


In de agenda hiernaast kun je direct een sessie inplannen. Je krijgt een automatische bevestiging van onze afspraak. Vervolgens krijg je per mail nog een verzoek tot betaling. De boeking is pas definitief als de betaling van 30 euro is voldaan.

Om het meeste uit je sessie te halen, is het handig als je me vooraf kort laat weten wat je tijdens je sessie wil bespreken. Zo kan ik me goed voorbereiden en eventueel videomateriaal analyseren. Wees hierin realistisch: verwacht niet dat ik 10 A4-tjes vol met vragen kan beantwoorden of dat ik voor onze sessie uren aan beeldmateriaal kan doorploeteren. 

Tijdens de sessie heb je alleen een laptop en camera nodig. Eventueel is een telefoon ook prima. Zet deze dan ergens neer, zodat ik ook je hond goed kan zien als de situatie daar om vraagt. Je hoeft geen verdere programma’s te installeren. 

Twijfel je of jouw probleem geschikt is voor online begeleiding? Of wil je gewoon meer weten? Stuur een mailtje naar romy@educanem.nl.

Privétraining

Toch liever fysieke begeleiding? Ik geef ook privétraining aan huis of op locatie. Zo kunnen we samen dáár trainen waar het probleem zich voordoet. 

privétraining
error: Content is protected !!